Jämställdhet+1
”Flytta bort huvudansvaret från HR”
Det senaste avsnittet av vår podcast Vitecherupp gästas av Teknikkvinnors vd Maria Norberg, som även är med och driver IT&Telekomföretagens förändringsprogram Womentor.
Utmaningarna när det gäller den låga andelen kvinnor i IT- och telekomsektorn är flera – inte minst att alltför få tjejer söker sig till IT-relaterade utbildningar. IT- och telekombranschen arbetar med många egna insatser för att åtgärda snedfördelningen, och alltfler företag arbetar systematiskt för att öka andelen kvinnor bland medarbetare och chefer. IT&Telekomföretagens målsättning är att techbranschen ska uppnå en jämn könsfördelning till år 2030.
Jämställdhet+1
Det senaste avsnittet av vår podcast Vitecherupp gästas av Teknikkvinnors vd Maria Norberg, som även är med och driver IT&Telekomföretagens förändringsprogram Womentor.
Jämställdhet+2
Vitecherupp är IT&Telekomföretagens nya podd som handlar om hur techsektorn kan bidra till ett hållbart samhälle som tar tillvara på digitaliseringens möjligheter.
Jämställdhet
Detta bekräftas av det sammantagna resultatet av Womentor-företagens JÄMIX-resultat för 2020.
Jämställdhet+2
Den 4 februari startade ett nytt Womentor-år med en digital introduktionsdag.
Jämställdhet+1
Pär Fors vill se ett större engagemang för att öka mångfalden i branschen. Hade det inte varit för jämställdhetsprogrammet Womentor hade han inte varit styrelseordförande i IT&Telekomföretagen idag. – Utan att förvränga historiebeskrivningen så var det så.
Jämställdhet+1
Alla goda ting är tre och som trea i raden av Womentors värdföretag 2021 presenterar vi Advania. Under 2020 deltog IT-företaget för första gången med adepter och mentorer i Womentor-programmet och HR-chefen Magnus Wemby är mycket nöjd med utfallet.
Jämställdhet+1
IT-tjänsteföretaget Agero var först ut i vår presentation av värdföretag för Womentor 2021 och näst på tur är Blocket som enligt vd:n Pernilla Nissler är med för att skapa förändring – Vi vet att Womentor gör skillnad på riktigt, för oss som företag och för h …
Jämställdhet+2
Vi har glädjen att presentera IT-tjänsteföretaget Agero som värdföretag för Womentor från och med 2021. Värdföretagen får möjlighet att koppla ihop Womentors centrala frågor – konkurrenskraft, chefsförsörjning och jämställdhet – med sitt eget arbete.
Coronaviruset covid-19+5
Den 7 maj höll IT&Telekomföretagen årsstämma. På grund av rådande omständigheter hölls stämman för första gången digitalt. Pär Fors, sittande ordförande, blev omvald och berättar här om styrelsens arbete inför det kommande året.
Jämställdhet+3
Changers Hub är ett innovationshus uppdelat i två hubar, en i Alby och en vid Stureplan. Genom att erbjuda utbildningar, ett co-working space, inspirationsföreläsningar och andra evenemang, vill Changers Hub demokratisera framgång.
Jämställdhet+2
En väl fungerande IT- och telekombransch är avgörande för svensk ekonomi och samhällsutveckling. Samtidigt finns utmaningar för branschen med kompetensbrist och bristande jämställdhet.
Jämställdhet+1
Förändrings- och ledarskapsprogrammet Womentor är IT&Telekomföretagens satsning för företag i IT- och telekombranschen som vill arbeta systematiskt och långsiktigt för att öka andelen kvinnliga chefer.
Jämställdhet+2
IT- och telekombranschen spelar en central roll för svensk tillväxt och ekonomi. Företagens omsättning har fortsatt att växa, men dock i långsammare takt än tidigare år. – Tillväxttakten borde vara högre i det som är svensk ekonomis motor.
Jämställdhet+1
IT-branschen är allt annat än jämställd. Det är fortfarande en bransch som domineras av män. Snedfördelningen börjar redan i utbildningsväsendet där de tekniska utbildningarna lockar få kvinnor.
Jämställdhet+2
På internationella kvinnodagen den 8 mars uppmärksammar tidningen Kollega att andelen kvinnor i IT- och telekombranschen minskat sedan 2006.
Jämställdhet+1
Intervju med Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen Nyligen publicerade Computer Sweden en artikel där ny statistik från IT&Telekomföretagen om andelen kvinnor i branschen uppmärksammas.
Fredrik von Essen
I november 2017 presenterades rapporten IT-kompetensbristen som pekade på en brist på 70 000 IT-experter år 2022 om inte särskilda insatser görs. Dessvärre pekar inget på att bristen har blivit mindre.