Fredrika Wessman, Strategic Partnership Manager, Norrsken Foundation

Varför har ni tagit detta initiativ?
Norrsken har med ökande oro sett corona-virusets framväxt och påverkan på samhället globalt. I vår vanliga verksamhet så jobbar vi för att accelerera lösningar på samhällsproblem och just nu har Norrsken släppt allt för att fokusera helt på att accelerera lösningar till Corona-krisen och dess efterspel. På 30 timmar mobiliserade vi kapital, partners och volontärer samlat på plattformen Action against corona för att hjälpa lösningar att skala snabbare. Detta är bara början och vi tror stenhårt på att jobba tillsammans med andra som har samma mål.

Vad önskar ni uppnå?
Vårt mål är att de fantastiska startups, organisationer och initiativ som driver lösningar ska kunna göra det så effektivt som möjligt för att komma komma samhället till nytta ännu snabbare.

Vilka riktar ni er till med ert initiativ?
Action Against Corona riktar sig till startups som behöver stöd, företag som vill bidra med tjänster och offentligheten som vill bli volontärer. Initiativet syftar alltså till att brygga alla dessa partner och ta tillvara på potentialen på bästa möjliga sätt.

Vad erbjuder ni, konkret?
Action Against Corona erbjuder ökad tillgång till kapital, partnerskap och volontärtimmar från exempelvis utvecklare. Det är också en fantastisk möjlighet för exponering då trafiken till plattformen varit otroligt hög bara sedan vi lanserade den igår kväll. Vi uppmanar nu alla goda initiativ och lösningar samt företag som vill bidra att registrera sig på sidan för att kunna maximera den positiva impacten.

Norrsken Foundation

Norrsken Foundation är en stiftelsen (ej vinstriven) vars syfte är att  stödja företag och organisationer som bedöms kunna ha positiv inverkan på samhället. Verksamheten har två inriktningar: en fond som investerar i företag med potential att göra världen till en bättre plats, samt kontorshotellet Norrsken House i centrala Stockholm, där över 350 entreprenörer från 120 startups arbetar.

Läs mer på norrskenhouse.org

Initiativet Action Against Corona,

Läs mer på actionagainstcorona.org