Tele2 och IT&Telekom­företagen stärker branschen

Från och med den 1 januari 2019 är Tele2 Sverige AB medlem i IT&Telekomföretagen.

Tele2s medlemskap innebär att IT&Telekomföretagens position som arbetsgivar- och branschorganisation stärks, samtidigt som Tele2 får större möjlighet att vara med att påverka förutsättningarna för branschen.

Nu representerar vi hela telekomsektorn

– Vi välkomnar att Tele2 tar steget och blir medlemmar hos oss på IT&Telekomföretagen. Det är inte bara bra för Tele2 och för oss, utan även för hela telekombranschen. Nu kan vi i vårt viktiga och framgångsrika påverkansarbete säga att vi representerar hela telekomsektorn. Det kommer märkas i vårt fortsatta arbete för att stärka branschen när det gäller allt från kompetensförsörjning till regelförenkling för företag, säger Anne-Marie Fransson tf förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen.

– Vi är en ledande leverantör av integrerad uppkoppling för alla delar av våra kunders liv – från rikstäckande mobiltelefoni till TV och blixtsnabbt bredband i hemmet. Genom Almega kan vi vara med och påverka viktiga frågor som rör vår bransch, såsom kollektivavtal, reglering och frågor kring opinionsbildning. Medlemskapet utgör dessutom en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte, säger Karin Svensson, HR-chef på Tele2.

Medlemskapet innebär för Tele2 att de tecknar IT&Telekomföretagens kollektivavtal. Tele2 får därmed ta del av Almegas hela arbetsgivarservice med experter inom t ex arbetsrätt, arbetsmiljö och lönebildning.

Välkommen till Sveriges enda bransch­organisation för alla företag i IT- och telekom­branschen!

Hos oss kan ni välja det medlemskap ni tycker passar ert företag bäst just nu och få direkt tillgång till ett värdefullt kontaktnät av branschkollegor och experter, och möjlighet att delta i vårt gemensamma arbete med alltifrån formulering av branschgemensamma utmaningar till påverkansaktiviteter.

Idag är vi cirka 1 200 medlems­företag – små, nystartade, väletablerade och stora. Tillsammans är vi en stark motor för digitaliseringen av Sverige!

Läs mer om våra medlemskap!

Ta kontakt med oss!