Jobba hos oss – vi söker två nya kollegor

Vi som jobbar på IT&Telekomföretagen är ett relativt litet gäng med skiftande bakgrund, kompetenser och erfarenheter. Tillsammans har vi uppdraget att skapa så bra förutsättningar som möjligt för svenska IT-och telekomföretag, och ambitionen att vara en relevant och tydlig röst för hela branschen – inte minst när det gäller att driva på och underlätta digitaliseringen av Sverige.

IT&Telekomföretagen söker presschef

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att bli IT&Telekomföretagens kommunikativa motor. I detta ligger att driva, vårda och stärka den externa bilden av IT&Telekomföretagen. Din roll kommer att innebära ansvar för presskontakter, pressjour och att stötta organisationen i publika sammanhang. Som presschef har du ansvar för vår mediebild där målet är att föra fram IT&Telekomföretagen alla våras ståndpunkter. En viktig del i rollen handlar därför om att ge strategiskt och praktiskt stöd till Förbundsdirektören och övriga experter på kansliet. Förutom de strategiska inslagen i rollen ingår även en hel del operativa arbetsuppgifter såsom att coacha talespersoner, skriva pressmeddelanden och debattartiklar samt utforma budskap att föra ut på nyhets- och debattplatser. Kort uttryckt, att driva debatten. Du kommer även delta i vissa kommunikationsprojekt såsom framtagande av en varumärkespolicy, göra presentationer, hantera vårt pressrum och sköta mediebevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av arbete som presschef, pressansvarig eller pressekreterare. Gärna inom en större, politiskt driven organisation med opinions- och påverkansarbete i fokus. Det är önskvärt med akademisk utbildning inom medie- och/eller kommunikationsvetenskap eller statsvetenskap och mycket goda kunskaper inom muntlig och skriftlig framställning. Du är van att agera konsultativt stöd till ledning och beslutsfattare i pressfrågor och att arbeta med sakkunniga i en expertorganisation. Då rollen innebär stora kontaktytor internt och i mediekåren krävs god förmåga att samarbeta och knyta nya kontakter såväl internt som externt. Vi söker dig som är kreativ, initiativtagande, analytisk, självgående och drivande och har en mycket hög servicenivå, även när tempot är högt. Därtill är erfarenhet av aktiv närvaro i digitala medier ett krav. Du har en gedigen förståelse och erfarenhet av hur medier arbetar för att kunna prioritera och driva komplexa kommunikationsfrågor och nyhetsflöden med korta ledtider. Du är trygg i bedömningen av vilka mediekanaler som är mest lämpliga att använda vid olika tillfällen och du har förståelse för vårt uppdrag och ansvar. Du är en vass skribent som kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Anställningen är på heltid med placering på Sturegatan 11 i Stockholm.
Vill du veta mer om tjänsten kontaktas David Mothander, förbundsdirektör för IT&Telekomföretagen. Vi kommer fortlöpande att kalla till intervjuer.

Ansök

IT&Telekomföretagen söker förbundsassistent

Vi behöver förstärka vårt kansli med en erfaren, driven och kompetent assistent som vill vara en del av vårt team och stötta förbundsdirektören och övriga kansliet i IT&Telekomföretagen då vår gamla valt att gå vidare mot nya utmaningar internt i organisationen.

I rollen som assistent ingår att vara lite spindeln i nätet, men därutöver bland annat att ansvara för styrelseadministration, framtagande och kvalitetssäkring av styrelsehandlingar, sammanställning och renskrivande av protokoll, samt viss ekonomiadministration. I arbetet förekommer även planerande av konferenser och event i både större och mindre skala. Mycket av samarbetet sker även med de näringspolitiska experterna inom IT&Telekomföretagen område och med företrädare för våra medlemsföretag. Den medarbetare vi söker kommer också att arbeta med ett antal nya gemensamma projekt bland annat rörande frågor om hur digitaliseringen påverkar utbildningssektorn och livslångt lärande.

Du som söker

Har erfarenhet av digital kommunikation, webpublicering och digitala verktyg.
Har erfarenhet av styrelsearbete i dess samtliga delar.

Ska dela våra värderingar om behovet av valfrihet, mångfald och konkurrens inom alla delar av Sverige.
Ska trivas att arbeta med frågor som har stort fokus från politik och medier.

Har lätt för att samarbeta, trivas i ett mindre team och själv bidra till trivseln i arbetsgruppen.
Som person har du god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och trivs med många kontaktytor både internt och externt.
Är flytande i svenska i såväl tal och skrift.

Utför ditt arbete med struktur och noggrannhet och du tummar aldrig på kvalitén. Du bidrar gärna till att skapa nya administrativa rutiner och har du lätt att lära och drivs av få vara med och skapa resultat och utveckling.

Tjänsten är på heltid på Sturegatan 11 i Stockholm, med omgående tillträde. Vi kommer löpande kalla till intervjuer. För mer information om tjänsten kan du kontakta David Mothander, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen, eller Magdalena Lindeblad HR-specialist.

Ansök