Bred samsyn under Unionens riksdagsseminarium: IT- och telekom­branschen behöver bli mer jämställd

Den 14 februari anordnade Unionen ett seminarium i riksdagen om jämställdhet inom IT- och telekombranschen, i syfte att försöka hitta gemensamma lösningar på utmaningarna kring branschens kompetensförsörjning. IT&Telekomföretagens kommunikationschef var en av panelisterna.

”Jag tror att vi kommer hitta lösningar. Bara det faktum att Unionen bjuder in till ett seminarium tillsammans med arbetsgivarparten, och de presentationer vi har sett idag visar på en ganska gemensam problemanalys”, kommenterade Teres Lindberg, riksdagsledamot Socialdemokraterna.

Se en sammanfattning av, och reflektioner kring, seminariet här:

Medverkande:

Katarina Lundahl, chefsekonom Unionen

Teres Lindberg, riksdagsledamot Socialdemokraterna

Anders Åkesson, riksdagsledamot Centerpartiet

Sofia Yngwe, kommunikationschef, IT&Telekomföretagen

Jasenko Omanovic, riksdagsledamot Socialdemokraterna