Att vara eller inte vara i Visby under Almedalsveckan?

Frågan ställs varje år, men nyss hemkomna från ön kan vi konstatera att ryktet om politikerveckans död är minst sagt överdrivet. Att Almedalsveckan på många sätt är ovanlig, och att både innehåll, besökare och form har förändrats sedan starten går det naturligtvis att tycka olika om. Men att Almedalen fortfarande är en helt unik arena för samtal och möten – inte minst mellan näringslivet och politiken – råder inga tvivel om. För oss som branschorganisation har närvaron varit oerhört värdefull.

Vi är väldigt nöjda med att ha arrangerat ett soligt mingel med statssekreterare och andra höjdare som dansande DJs, och ett seminarium där vi med hjälp av digitaliseringsministerns agerande som moderator fick till ett ovanligt spänstigt och konkret samtal om vad digitalisering egentligen handlar om. Deras genuina närvaro och engagemang är för oss en bekräftelse på att vi ligger rätt och syns i samtalet. Men mest värdefullt för oss är ändå det som hänt däremellan.

Vi har träffat – och möjliggjort möten emellan – ministrar och myndighetspersoner, överbefälhavare och småföretagare, de etablerade storbolagsdirektörerna och de unga och hungriga, de entusiastiska och de skeptiska. I paneler, under middagar, frukostar och luncher, på mingel och på gator och torg har vi pratat om digitalisering av Sverige, vård och omsorg, om upphovsrätt och datalagring, om bredbandsutbyggnad och konkurrens, om ledarskap och villkor för företagande, om upphandlingar och säkerhet. Om krig och fred.

Med oss hem i bagaget har vi så oerhört mycket mer än vi kom dit med. Var och en av oss som var där har idag en lång lista på både väntade och oväntade kontakter att fortsätta dialogen med efter sommaren, och på högst konkreta nya och fortsatta samarbeten och frågor att arbeta med.

Nu går många av oss – och er – på semester men vi lovar att vi är laddade på att komma tillbaka med kraft till hösten. Tills dess: ha en riktigt skön sommar!

Ps. Här nedanför kan du se vårt seminarium ”Etta eller nolla? Ministern tar tempen på digitaliseringen av Sverige” i efterhand och här på Facebook hittar du fler bilder från både seminariet och vårt mingel.

Etta eller nolla? Därför är digitaliseringen av Sverige en val…

IT&Telekomföretagen – Etta eller nolla? Därför är digitaliseringen av Sverige en valfråga

Publicerat av Almega den 5 juli 2017