IT&Telekomdagen 2016

Ett åttiotal personer lyckades förra onsdagen trotsa snöovädret och ta sig till årets IT&Telekomdag på temat perspektiv på arbetslivet: En av dem var (Bostads- och) Digitaliseringsministern Peter Eriksson (MP) som berättade om regeringens digitaliseringsstrategi.

Anne-Marie Fransson o Peter Eriksson IToTelekomdagen 2016.jpg

(Bostads- och) Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) sa bland annat att en digitaliseringsstrategi ska vara levande och bör fokusera även på uppföljning, och utlovade att en ny bredbandsstrategi med kraftigt ökade ambitioner där alla ska med kommer att presenteras före jul. Ministern ställde sig också bakom, och tackade för, det debattinlägg om hinder för nödvändig arbetskraftsinvandring som publicerats av DN samma dag, på initiativ av IT&Telekomföretagen.

vad branschen vill att minister prioriterar.jpg
Så här svarade deltagarna på en av de frågor som ställdes under dagen via verktyget mentimeter. Är du nyfiken på vilka fler frågor och svar som kom upp kan du se en sammanställning här!

Cw05tAAWgAASjKD.jpg

Anna-Karin Hatt, VD på Almega, var en av dem som delade med sig av sina perspektiv under dagen, under rubriken ”Hur påverkas arbetsgivarna inom tjänstesektorn av det nya arbetslivet?”.

Cw1KKBMWEAA_MUR.jpg

Robert Lyngman, från den snabbväxande svenska rekryteringplattformen Sqore, berättade om aktuella rekryteringstrender och nya sätt att hitta rätt medarbetare.

Finalister Womentorpris 2016 webb.jpg

IT&Telekomdagen avslutades med mingel och utdelning av årets Womentorpris, som vanns av IT-tjänsteföretaget Agero i kategorin organsiation/företag och av Pink Programming-profilen Myky Tran i kategorin individ. På bilden representanter för glada vinnare och finalister. Läs mer om årets Womentorpris här!