Välkomna asylsökande genom #Welcometalent!

Idag lanserades LinkedIns initiativ #Welcometalent som syftar till att matcha asylsökande i behov av jobb med företag i behov av kompetens. IT&Telekomföretagen är samarbetspartners till initiativet, som ett av flera led i vårt arbete med att göra det enklare för asylsökande med IT-bakgrund att komma in i vår bransch vars kanske allra största utmaning är att lösa kompetensbristen i svenska IT- och telekomföretag. De här medlemsföretagen har redan nu, på #Welcometalents första dag, registrerat att de tar emot praktikanter. Vi hoppas på att de snart är många fler!

Medlemsföretag i IT&Telekomföretagen som listat praktikplatser på LinkedIns sökväg ”#welcometalent”:

Medlemföretag i andra Almega-förbund som listat praktikplatser:

Hatten av för dessa företag, men fler behövs – välkomna att välkomna talanger ni också!

 www.welcometalent.se