Kaplan och Kajsa i Karlavagnen

I onsdagens Karlavagnen i P4 med programrubriken ”Surfar du snabbt eller segar och strular det?” medverkade både IT-minister Mehmet Kaplan och IT&Telekomföretagens Kajsa Frisell. Lyssna i efterhand här.

I programmet:

Just nu djupdyker SVT i tillgången till bredband – och det är stora skillnader i landet. Är det okej att det är så?  Vad får det för följder? Har du svårt att driva ditt företag? Hamnar ungarna utanför snacket i skolan eftersom dom inte kan streama film och läsa bloggar? Eller har du så bra uppkoppling att det funkar perfekt att jobba hemifrån då och då?

Även mobiltäckningen debatteras. Kan du alltid ringa eller måste du springa bort till en sten längst bort i trädgården för att det ska funka?

I onsdagens Karlavagnen i P4 pratades det om vad fibrer, hastigheter och mobilskugga verkligen kan betyda.

IT-minister Mehmet Kaplan deltog i programmet, liksom IT&Telekomföretagens Kajsa Frisell som bland annat svarade på vad hög surfhastighet egentligen betyder, vart man som konsument kan vända sig med frågor om sitt abonnemang, och vem som bör ansvara för att alla i Sverige får tillgång till bra uppkoppling.

Lyssna på hela programmet i efterhand här.