Next Up 2015: Rivstarter i Umeå, Göteborg och Stockholm

De gångna sex dagarna har vi sparkat igång vår skol-tävling Next Up – jakten på framtidens digitala talanger – rejält i våra tre regioner Stockholm, Väst och Umeå. Totalt är närmare 1 000 åttondeklassare med och upptäcker hur det verkligen kan vara att jobba med IT!

Först ut var Umeå den 8/1 med en kick-off för alla ”vuxna” i projektet: Partnerföretag, lärare och rektor för de deltagande skolorna samt våra lagledare: IT-studenter från DataTjej-nätverket.

Kick-offen inleddes med en personlig och mycket uppskattad presentation av teknisk datastudenten Anna Henningsson som, apropå bristen på tjejer på IT-utbildningarna, betonade vikten av att ”så frön” bland yngre tjejer om att IT är något för dem. Ett lägre reportage från Umeå-kickoffen kan du läsa här.

Därnäst följde Next Up Väst upp med motsvarande kick-off hos IT&Telekomföretagens samarbetspartners Universeum i Göteborg den 13/1. Kickoffen föregicks av en speeddating mellan Next Up Väst-partners och DataTjej-lagledarna. På kick-offen lyfte bland annat guldpartnern Hogias kommunikationsdirektör Emma Soovik (bilden nedan) hur centralt samverkan med skolan är för att säkra Hogias och övriga IT-branschens behov av skarpa killar och tjejer.

Next Up Väst kickoff jan -15

Till sist i Stockholm, igår den 15/1, bjöd vår guldpartner Ericsson in alla elever från de fyra skolor som tävlar med Ericsson-caset – totalt 175 elever – till en hel eftermiddag där de fick besöka Ericsson Studio och få presentationer om framtidens IT och telekom. Skolorna fick samtidigt sina introduktioner till tävlingen Next Up och de case de ska jobba med, av sina fyra lagledare Emma, Jana, Maja och Alfrida.

Nu börjar jobbet med casen och rushen mot finaldagarna i respektive region: Den 17 mars i Umeå, den 19 mars i Stockholm och den 24 mars i Väst.

Mer info om partners, lagledare, skolor och de case skolorna tävlar med hittar ni under respektive region-länk ovan, eller genom att gå direkt till nextup.se.

Följ oss på @nextupsverige och #nextupsverige!