Next Up-tävlingsdagen den 3 april börjar ta form!

Samlingsbild partners 140221

Det är nu sex veckor kvar till att 50 pirriga fjorton-/femtonåringar ska visa upp sina kluriga lösningar på de case de jobbat med i två månader. Det sker inför jurygrupper bestående av caseföretagen (Sogeti, Ericsson, IBM, King och Sveriges Television), rektorer, IT-entreprenörer och ungdomsprofiler. Med sig har eleverna lärare och lagledare från DataTjej-nätverket, som hjälper dem att hålla mag-fjärilarna under kontroll.

Vi talar alltså om finalen av Next Up, som äger rum den 3 april i ”Ärvinge Affärsteater”, i bottenplanet av Kronborgsgränd 1 i Kista. Fastighetsägaren Atrium Ljungberg ställer mycket generöst upp med både lokaler och middag – lokaler som möjliggör inte bara elevernas case-presentationer utan också en rad andra aktiviteter, med medverkan av bl.a. Data- och systemvetenskapliga institutionen på Stockholms Universitet och de båda gymnasieskolorna SSIS och YBC.

Vi är nu uppe i 23 aktörer – medlemföretag och andra – som på ett eller annat sätt bidrar i tävlingen. Hela listan finns på http://nextup.se/partners. Vi välkomnar fler att medverka, kontakta i så fall undertecknad på fredrik.vonessen@almega.se.

Tävlingslokalerna för Next Up 2014: "Ärvinge Affärsteater", Kronborgsgränd 1, Kista
Tävlingslokalerna för Next Up 2014: ”Ärvinge Affärsteater”, Kronborgsgränd 1, Kista

Tävlingsdagen i korthet:

Kl. 9-12: De tio skolorna presenterar sina case – två presentationer per skola. Görs i ”tävlingsområdet” jfr skiss. Parallella aktiviteter i ljusgård och aktivitetsområde.

Kl. 12 meddelas vilka tre som går till en finalomgång. De får ett nytt case som de får två timmar på sig att lösa.

Kl. 15: Tre finalpresentationer i följd i ljusgården som webbsänds.

Kl. 17: Vinnaren koras, därefter galamiddag för tävlande och partners.