Therese Sinter, Sogeti – vinnare av Womentorpriset 2013!

Therese Sinter, informations- och marknadschef Sogeti Norden och Group Communication Director Sogeti, utsågs på onsdagkvällen i samband med Womentordagen, till vinnare av Womentorpriset 2013.

Juryns motivering:
Therese Sinter, informations- och marknadschef Sogeti Norden samt Group Corporate Communication Director, är en driven och erfaren kvinnlig ledare som med stort engagemang och energi arbetar för att öka konkurrenskraften i IT-branschen genom att utveckla fler kvinnor i
ledarrollen.

Therese har genom att etablera WinIT-nätverket visat på:

· ett personligt engagemang för att synliggöra kvinnor och inspirera dem att ta plats och driva affärer i branschen
· ett gott eget ledarskap när det gäller att agera som förebild
· en drivande förmåga att stärka Sogeti som varumärke genom arbetet med att systematiskt och strukturerat driva affärer som kopplar ihop företaget, partners och kunder i ett landsomfattande nätverk för kvinnor.

– Womentor är ett mycket bra och framför allt konkret mentorskapsprogram. Jag är oerhört stolt över att vara årets Womentorpristagare eftersom jag brinner för att få kvinnor att mer ta plats, på alla roller inom Sogeti och i IT-branschen generellt. Jag är glad över att jobba på ett företag som konsekvent och pragmatiskt arbetat med dessa frågor och som möjliggjort konkreta initiativ som winIT, Sveriges idag största nätverk för kvinnor i IT-branschen, säger Therese Sinter, Sogeti, vinnare av Womentorpriset 2013.

– Det är väldigt glädjande att kunna dela ut årets Womentorpris till Therese Sinter  – en mycket värdig vinnare som med sitt engagemang och sin kompetens bidragit till att få in fler kvinnor på ledande positioner. Jag vill också ge en eloge till alla övriga nominerade kandidater som tillsammans visar på ett ökande intresse för dessa frågor ute i branschen säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen.

Therese Sinter, Sogeti som individ, var tillsammans med HP Sverige AB som bolag och Bodil Sonesson, Vice President Global Sales Axis Communications, som individ, en av de tre slutkandidaterna till Womentorpriset 2013.

Womentorpriset delas ut för andra året i rad av IT&Telekomföretagen inom Almega i samarbete med Computer Sweden. Priset går till den individ/det företag/den organisation som arbetar för och
tydligt bidragit till ökat fokus på att få fler kvinnor på ledande positioner. Allt i syfte att skapa en hållbar konkurrenskraft inom IT-branschen.

Juryn för Womentorpriset består av:
Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen,
Jörgen Lindqvist, chefredaktör Computer Sweden,
Eva Halvarsson, VD Andra AP-fonden och
Jonas Stier, professor Sociologi, Mälardalens Högskola.

Om Womentor:
IT&Telekomföretagen inom Almega driver  ledarutvecklings- och mentorprogrammet Womentor med syfte att ge IT-branschen ökad konkurrenskraft genom att ta tillvara kvinnors kompetens som fortsatta framtida ledare.  Sedan 2006 har över 50 bolag utvecklat drygt 300 ledare som adepter och mentorer i programmet. Mer information om Womentor och priset finns på www.womentor.se.

Kontakt:
Therese Sinter
Informations- och marknadschef Sogeti Norden  och Group Communication Director Sogeti
+46 703 61 46 21

Anne-Marie Fransson
Förbundsdirektör
IT&Telekomföretagen inom Almega
08-762 69 50

Ellinor Bjennbacke
Kommunikationschef
IT&Telekomföretagen inom Almega
08-762 69 60