Konfliktvarsel mot IT&Telekom­företagen

Seko har idag (130610) varslat om stridsåtgärder från och med onsdagen den 19 juni kl 18.00 mot IT&Telekomföretagen inom Almega, avtalsområde telekom.

Seko har varslat om total arbetsnedläggelse vid 11 telekomföretag på ett stort antal orter utanför Stockholm.

– Vi har erbjudit Seko en uppgörelse motsvarande den som övriga parter på avtalsområdet har accepterat. Det funkar självklart inte att ha olika villkor för medarbetare med samma arbetsuppgifter, bara för att de råkar vara medlemmar i olika fackförbund, säger Stefan Lennström, avtalsansvarig på Telekomavtalet IT&Telekomföretagen, i en kommentar.

– Seko vill också i princip återgå till den föråldrade löneavtalskonstruktion med individgarantier som vi gemensamt kom överens om att lämna redan 2010. Vi är övertygade om att den bästa löneavtalskonstruktionen, för alla parter, bygger på att lön sätts i relation till hur medarbetaren uppfyllt de individuellt uppsatta målen, fortsätter Stefan Lennström.

– Seko har ett flertal krav som sammantaget skulle öka kostnaden för företagen och begränsa telekomföretagens möjligheter till att bedriva en lönsam och konkurrenskraftig verksamhet, avslutar Stefan Lennström.

Medlare från Medlingsinstitutet kommer nu att kopplas in för att försöka hitta en lösning och därmed undvika att konflikten träder i kraft.