IT + unga företagare = sant!

Glada vinnare av Bästa affärsplan: Jesper Malmgren, Malin Johansson och Kajsa Lundborg

 

Att IT handlar om affärer är måhända en självklarhet för dem som jobbar i branschen, men icke så för alla ungdomar – ännu. Föreställningen att IT mest handlar om att programmera i en källare lever tyvärr stark. Därför är det kul att presentera Malin Johansson, VD för QuickFinder UF, ett företag som igår 19/3 kammade hem priset för bästa affärsplan på Ung Företagsamhet Stockholms mässa Våga Vara Egen 2013. QuickFinder har tagit fram en enkel men genial lösning där man via sin mobil håller reda på nyckelknippor och annat som lätt kommer bort.

Malin, som läser tredje året på samhälle/ekonomi på Sjödalsgymnasiet i Huddinge, har under lång tid tänkt på problemet med prylar som lätt kommer bort och som därför varit drivande kraft bakom QuickFinder. Hon har tillsammans med sina UF-kamrater kollat upp vilka tekniska lösningar som finns och satt samman dem i ett prisvärt och lättillgängligt paket.

Hur har det varit att som tjej och ekonomielev satsa på att utveckla en teknikbaserad tjänst? ”Vi har haft en vision att vi vill hitta på något nytt,” svarar Malin ”Visst har vi fått lägga ner mer tid än om vi bara beställt en smart pryl och sålt vidare, men vi har känt att vi skulle kunna lyckas med något som vi verkligen vill!”

Malins tips till tjejer som vill satsa på något inom IT-området: ”Vill du lyckas så behöver du inte uppfinna något nytt, utan du kan utveckla något som redan finns, paketera det och sedan våga tro på det.”

Kan vi räkna med Malin själv kommer att satsa på en karriär inom IT? Vi får väl se: Hennes dröm är att komma in på Handelshögskolan, men stark tvåa är Ekonomi och IT på Stockholms universitet

Fotnot: IT&Telekomföretagen är sponsor/tävlingsvärd för tävlingskategorin ”Bästa tjänst”, som kommer att koras på Våga Vara Egens prisgala på Stockholm Waterfront den 25 mars. QuickFinder UF tävlar även i den kategorin…