IT + unga företagare = ännu sannare!

Fredrik von Essen, IT&Telekomföretagen, tillsammans med SYD-vinnarna av Bästa Tjänst: Quickfinder UF med Fredrik Björklund, Daniel Wester, Jesper Malmgren, Malin Johansson och Kajsa Lundborg

 

Igår den 25/3 avgjordes alla tävlingskategorier i Stockholmsversionen av Ung Företagsamhets event Våga Vara Egen 2013. På grund av det stora antalet lag hade tävlingen delats upp i två delar, NORD och SYD, med gemensam prisutdelning på Stockholm Waterfront Building igår.

Redan förra veckan vann Quickfinder UF pris för bästa affärsplan, med sin smarta lösning där man via sin mobil håller reda på nyckelknippor och annat som lätt kommer bort (jfr tidigare blogginlägg nedan). I tävlingen ”Bästa tjänst”, där IT&Telekomföretagen stod som tävlingsvärd, stod Quickfinder igår återigen som vinnare, genom att kamma hem förstaplatsen i SYD-versionen av tävlingen.

lVinnare av NORD-versionen av Bästa Tjänst: FairTreat UF med Anton Molund, Rasmus Schaffert och Jacob Rosel

 

Även vinnaren av NORD-versionen, FairTreat UF, har en IT-lösning som grund för sin tjänst. De har utvecklat en lösning där skolelever kan göra prov som rättas på ett garanterat rättvist sätt, genom att läraren inte kan se identiteten på eleven förränprovet rättats klart . FairTreat blev i likhet med QuickFinder en flerfaldig vinnare, de vann även Hållbarhetpriset p.g.a. miljöbesparingarna av att alla prov görs elektroniskt.

Stort grattis även till de båda andrapristagarna, Nailtastic UF och Eldsjälar UF