Avslutning på Womentor 6.0: Fem saker folk ångrar på dödsbädden

Womentor avslutade sin sjätte årgång igår tisdag med ett heldagsseminarium på Näringslivets hus. 35 mentor-adept-par från 23 företag fick diplom och presenter för sin gedigna ettåriga insats i IT-jämställdhetens namn.

Största jublet fick dagens sista presentatör, prästen och inspirationsföreläsaren Lisbeth Carlborg. Lika självutlämnande som rolig fick hon oss alla att känna att vi nog faktiskt duger som vi är, trots allt. Hennes bästa godbit var den undersökning från England hon hänvisade till, där en sköterska på ett hospice dokumenterat vilka saker de döende mest ångrat under sina liv. För lite erotik? Knappast. Läs och begrunda:

1. Att jag levt mitt liv utifrån mig själv och inte utifrån andras önskningar om mig.

2. Att jag inte jobbat så mycket.

3. Att jag haft mer mod att uttrycka mina känslor.

4. Att jag haft kontakt med mina gamla vänner

5. Att jag tillåtit mig att vara mer lycklig