Tele2 – vinnare av Womentorpriset 2012

Tele2 har i samband med Womentordagen utsetts som vinnare av det nyinstiftade Womentorpriset 2012.

Juryns motivering:
Tele2 som bolag – med ett personligt engagemang från VD Thomas Ekman – driver ett konsekvent och långsiktigt arbete för fler kvinnor på ledande positioner inom bolaget för ökad konkurrenskraft och tydlig affärsnytta. Detta visar sig inte minst i en 55%/45%– fördelning av kvinnor och män i dess svenska ledningsgrupp idag. Och dessutom i bolagets förmåga att i ledningsgruppen ha tillsatt kvinnor som ledare på traditionellt sett tungt manligt dominerade positioner såsom IT-chef, finanschef och teknisk chef. 

–  Det här är ett direkt resultat av att vi målmedvetet arbetat med att vara ett modernt företag som speglar vår breda målgrupp. För oss är det självklart att vi har många kvinnliga chefer. Det skapar dynamiska grupper, ett bättre arbetsklimat och högre lönsamhet, säger Thomas Ekman, VD, Tele2 Sverige.

Läs mer om detta på Womentors webbplats.

Womentorpriset 2012

Womentorpriset är ett nyinstiftat pris som delas ut av IT&Telekomföretagen inom Almega i samarbete med Computer Sweden. Priset går till den individ/det företag/den organisation som arbetar för och bidragit till ökat fokus på att få fler kvinnor på ledande positioner – allt i syfte att skapa en hållbar konkurrenskraft inom den svenska IT-branschen.